De dirigent

Carlo NabbeCarlo Nabbe (1963)

Carlo studeerde viool bij Katie Sebestyen en Herman Krebbers. In 1991 behaalde hij zijn solistendiploma. Verder studeerde hij zang bij Hein Meens, Pierre Mak en vervolgens bij Rob van der Meule. Hij trad op als tenor (Don Jose) met de mezzo Ellen van Beek in een promconcert van het Zeeuws orkest.

Carlo studeerde koor- en orkestdirectie bij Jacques van Steen, Georg Fritsch en Louis Buskens en volgde de masterclass van de Kurt Thomas Cursus bij Daniel Reuss en Jos van Veldhoven. Geruime tijd was hij werkzaam als vervangend concertmeester bij het toenmalige Brabants Kamerorkest (het latere Musica Ducis). Daarna richtte hij het strijkorkest Archi Amici op in Breda. Inmiddels bestaat dit ensemble al weer 22 jaar. Carlo was tevens oprichter en artistiek leider van het Brabantse koorbegeleidingsorkest Colla Voce e Colla Parte. Samen met componist en dirigent Christian Blaha richtte hij het Zeeuws kamerorkest TY op.

Het geven van viool- en directielessen en het uitdragen van het muziekvak als essentieel cultureel gegeven is voor hem een belangrijk onderdeel van zijn werk.

In 2017 heeft het bestuur besloten Carlo een compositie-opdracht te geven voor het schrijven van een bijzonder muziekstuk voor onze vereniging. Op dit moment staat het stuk "Wij Walvis" op de lessenaar van het orkest. Tijdens het najaarsconcert van 2019 (zondag 10 november 2019) zal de wereldpremière van dit werk, geschreven en gedirigeerd door Carlo, plaatsvinden!